Calm and Strong

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Keď ťa v práci naserú, máš vyhrané

Dnes ma v práci zase parádne nasrali. Ale som rád, aj keď to chvíľu trvalo, kým som si to uvedomil :-)
Kým je človeku dobre, tak sa nerozvíja.  Len si tak hovie vo svojom pohodlnom svete, a život uteká okolo neho.  Ale keď človeka nieto poriadne vytočí, tak je s vegetovaním koniec.

Človek obyčajne nemá rád, keď ho vytáčajú.  A teda po takej dobrej "akcii" má dve možnosti, pričom obidve sú pre neho výhrou.

Prvá možnosť - zmením prostredie.  Nechcem sa stretávať s ľuďmi čo ma nasierajú, a teda sa snažím zmeniť prostredie, prácu, partiu, mesto, krajinu, kontinent.  Takáto zmena bola doteraz vždy k lepšiemu, a nikdy som ju neľutoval.

Druhá možnosť - zmením seba.  Zmením svoj prístup tak, aby sa im nabudúce už nepodarilo ma tak ľahko vytočiť.  Čo je tiež obyčajne zmena k lepšiemu.

A tak nakoniec skončím buď v lepšom prostredí, alebo s lepším prístupom.  Win-win situácia.  Dúfam že mi tá energia z dnešného vytočenia vydrží aspoň dva dni.  A že ma potom zase niekto vytočí, až kým nenastane niektorá z vyššie uvedených možností.  Len poďte do mňa, smradi :-).

Zo života | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014